Verken Yorkshire met de fiets - een wielerwonderwereld uit de duizend

Nu de lente terug in het land is, halen wielerliefhebbers met plezier hun stalen ros van onder het stof om opnieuw de weg op te trekken. Voor wie na onze bekende Vlaamse wegen graag nieuw terrein wil verkennen, heeft Yorkshire heel wat te bieden. In september vormt de Britse regio het decor voor het hoogtepunt van het wielerseizoen: het wereldkampioenschap wielrennen. Maar Yorkshire heeft veel meer in petto; met zijn rijke geschiedenis, prachtige valleien en variërende landschappen biedt het wielerfanaten en hun families voor elk wat wils. P&O Ferries staat in ieder geval garant voor een zorgeloze oversteek. ​ 

Ontdek de omgeving en het parcours van het WK Wielrennen 2019

Terwijl we hier in België nog helemaal in de sfeer zitten van de Vlaamse voorjaarsklassiekers, ligt de focus van heel wat profrenners dit jaar op Yorkshire. Niet alleen vindt daar in mei de jaarlijkse wielerwedstrijd Tour de Yorkshire plaats, in september vormt dit prachtige heuvellandschap ook het decor voor de hoogmis van het wielerseizoen: het UCI wereldkampioenschap wielrennen. Een parcours op maat van Greg Van Avermaet en andere Belgische renners, die er ongetwijfeld een gooi zullen doen naar de felbegeerde regenboogtrui. Een primeur voor het kampioenschap is ook de gemengde ploegentijdrit voor landenteams waarbij 3 mannen en 3 vrouwen samen zullen racen tegen de tijd.

De Tour de Yorkshire voert langs idyllische dorpjes en brengt heel wat volk op de been, zoals hier in Filey. (Bron: SWPix.com)
De Tour de Yorkshire voert langs idyllische dorpjes en brengt heel wat volk op de been, zoals hier in Filey. (Bron: SWPix.com) 

Een oversteek met slapend gemak voor de wielerliefhebber en zijn fiets

It’s not the destination, it’s the journey”, luidt het gezegde. Maar de reisweg is vaak niet zonder praktische beslommeringen voor wielertoeristen die nieuwe wegen willen doorkruisen op hun eigen koersfiets. Met de dagelijkse nachtelijke oversteek van Zeebrugge naar Hull ​ biedt P&O Ferries de ideale oplossing. Er is immers geen bagagelimiet voor passagiers met de auto of fiets (het sportmateriaal en de nodige toebehoren kunnen zonder problemen aan boord).

Een nachtelijke oversteek in alle comfort, ruimte en entertainment, zonder bagagelimiet.
Een nachtelijke oversteek in alle comfort, ruimte en entertainment, zonder bagagelimiet.

Waar reizigers in de trein of op het vliegtuig bovendien vaak urenlang op een te kleine zitplaats aftellen tot de aankomst, kunnen ze aan boord van de ferry uitgebreid de benen strekken en profiteren van een comfortabel verblijf in een kajuit. Passagiers kunnen in alle vrijheid en zonder zorgen genieten van de verschillende restaurant- en snackformules, het entertainment en het winkelaanbod aan boord. Na een verkwikkende nachtrust en een uitgebreid ontbijt kan de fietstour worden ingezet!

Voor elk wat wils in een veelzijdig Brits landschap

Het parcours van het WK trekt voor een groot deel door de Yorkshire Dales. Dat betekent pittige klimmetjes, uitgestrekte weiden en prachtige valleien. De smalle wegen leiden uiteraard niet enkel wielrenners door de traditionele boerenlandschappen met de pittoreske stenen dorpjes. Ook avontuurlijke reizigers, natuurliefhebbers en wandelaars kunnen er hun hart ophalen bij de spectaculaire watervallen of met een trektocht door de eeuwenoude loofbossen.

Een typisch vergezicht in de Yorkshire Dales-regio.
Een typisch vergezicht in de Yorkshire Dales-regio.

Wielerlegendes aan boord van P&O Ferries

P&O Ferries had op vrijdag 15 maart 2019 enkele wielergoden op bezoek. Naar aanleiding van de boekvoorstelling van de biografie van Guido Reybrouck “De ellende van een wielerlegende” was het verzamelen geblazen aan boord van de “Pride of Bruges” voor enkele van de grootste Belgische tenoren uit het wielerpeloton. Onder andere Eddy Merckx, Jan Janssen, Jo de Roo en Martin Van Den Bossche tekenden present om Guido Reybrouck, Belgisch kampioen wielrennen in 1966, te feliciteren met zijn biografie, die werd neergepend door Georges Heerman.

Guido Reybrouck stelde zijn boek "De ellende van een wielerlegende" voor aan boord van de Pride of Bruges.
Guido Reybrouck stelde zijn boek "De ellende van een wielerlegende" voor aan boord van de Pride of Bruges.

Praktisch:

  • P&O Ferries onderhoudt een dagelijkse nachtelijke passagiersdienst Zeebrugge- Hull.
  • Tickets te verkrijgen via www.poferries.com of bel naar 02 808 50 20
  • Ongelimiteerde bagage (bijv. fietsen & sportmateriaal kunnen gratis mee).
  • Huisdieren kunnen meereizen in de kennel aan boord, mits een kleine toeslag (€26/dier enkele reis) en op voorwaarde dat ze over een geldig paspoort beschikken, in regel met de Europese en Britse wetgeving van toepassing.

Perstrip:

Interesse in een gepersonaliseerde perstrip rond een wielerwedstrijd of een ander sportief event in het Yorkshire-gebied? Neem contact op met Wim Lefebure via [email protected] of 02 738 06 20.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over P&O Ferries

P&O Ferries, de grootste pan-Europese veerdienstmaatschappij, exploiteert 27.000 overtochten per jaar op acht belangrijke routes tussen Groot-Brittannië, Frankrijk, Noord-Ierland, de Ierse Republiek, Nederland en België met een vloot van 20 schepen. 

P&O Ferries onderhoudt een dagelijkse nachtelijke passagiersdienst Zeebrugge-Hull en Rotterdam-Hull. Daarnaast voorziet ze in 23 overtochten per dag, enkele reis, tussen Calais en Dover. Tot slot verzorgt P&O Ferries ook de verbindingen Liverpool-Dublin en Cairnryan-Larne op de Ierse Zee.  

In samenwerking met haar logistieke divisie P&O Ferrymasters beschikt de maatschappij ook over geïntegreerde weg- en spoorverbindingen met Europese landen zoals Italië, Polen, Duitsland, Spanje en Roemenië. P&O Ferrymasters heeft een eigen railterminal in de stad Oradea, in het noorden van Roemenië, die het vervoer van goederen van Aziatische landen naar Groot-Brittannië via de zijderoute vergemakkelijkt. 

Neem contact op met

Leopold II Dam 13 (Havendam) B 8380, Zeebrugge Belgie